szerda, augusztus 27, 2014
   
Text Size
image image image image
2014. június 03. kedd, 07:21 Tanévnyitó ünnepség: 2014. szeptember 1., 8:30.
Kérjük, hogy mindenki az ünnephez méltóan öltözzön: fehér blúzt/inget, fekete szoknyát/nadrágot és fekete cipőt viseljen!
2014. május 12. hétfő, 07:09 Kedves 9/A-s és 9/B-s Diákok! Tisztelt Szülők!

A tanév megkezdése előtt, 2014. augusztus 28-án pikniket szervezünk a Kopaszi gáthoz, ahol ismerkedni, játszani lehet a leendő osztálytársakkal. 
2014. május 12. hétfő, 09:31 Tartalmas, élményekben gazdag vakációt kívánunk az iskola minden növendékének, pedagógusának és dolgozójának!
2014. május 12. hétfő, 08:59 Pótfelvételi eljárásban még fogadjuk
pályaválasztó 8-osok jelentkezését a 2014/2015. tanévre

Diák tollforgatók

Magánhangzáróra

Benyó Richárd - Magánhangzáróra

A Azúrabb mint a legbátrabb harcos a szíve mélyén, ki bátran száll a magasba, mert nem vonzza a mélység.

Á Mint a kávé melyet épp most öntenek le a torkukon, keserűségében a földeken dolgozók véres verejtékével ízesített, mosoly hagyja el az arcukon ragadt tekinteteket.

E Oly lila akár az everlast kesztyűs bokszoló bevert arca, épp feladni készül, de a büszkesége nem hagyja, Tovább! Tovább! súgja a belső hangja, s nem hátrál, míg bírja a karja.

É Oly éles akár a penge, mely a hazájáért száll szembe az ellenséggel, s ontja vérét e veres ég alatt.

I Kis barna veréb ki a város legalján él, minden napja ajándék, talpak alatt cikázva ugrándozik, míg él, éghez köze nincs, marad csak a barna talaj, nem töri magát csak él, hangtalan.

Í Oly fenséges, mint az arany, a billentyűzeten is a bal kisujj alatt, ha van, a homályba vesző etikett feledteti velünk e betűket, szépségüket.

O Sárga, mint a pajzson az oroszlánfej, mely határozott, büszke, s hiú akár a felkelő nap, hozza magával fényét e mérhetetlenül sötét világba az állatok királya.

Ó Mély, mint a lankák közt repülő holló útja, ki a kaszás botja tetején lel menedékre, akinek ma vége nem merül feledésbe, maga alá eresztve a hó, temeti be a nagy fehérség.

Ö Zöld sűrű rengeteg lágyan öleli körül a hegyet, mely ott áll mondván magánosan mit sem törődve az őt ölelő erdő nyugalmával, békéjével.

Ő Elegáns és veszélyes, mint egy francia muskétás, ki épp krémest majszol, szelíd evés közben akár egy Labrador, de ha megzavarják, kardot ránt, s ellátja mindenki baját, végül csak annyit mond: viszlát.

U Akár egy horgász szürke hétköznapja, ül s meredten lesi mi akadt a horogra, sajnos csak a szél játszott szegénnyel, ül tovább s vár az ebédre.

Ú Úgy csillog, mint az áttetsző gyémánt, szeméből tükröződik a düh és vele ötvözve a tisztaság, egy láthatatlan ember ki mások közt szabadon jár kel s mindent megneszel.

Ü Életkedvtől vergődő hal a parton, narancssárga sugarak kereszttűzében, a lelke ingázik, de még ég a tűz a szemében, eljött az alkonyat a naplemente s vitte magával egy szebb világba, hogy el ne érje a hold fényára.

Ű Rózsaszínű csak úgy nyúlik a hosszú magánhangzó, mint a naiv ember gondolata, téves, hamis, kiszolgáltatott a világnak akár egy nyílt óceánon, istenien dühöngő vihar közepén lévő kis csónak.

 

Mélyen aludtam

            Álmosan nyitottam ki a szememet. Szerda volt. Az órámra néztem, ami egyre erősebben rezgett az asztalomon. Magamhoz vettem, kinyomtam az ébresztőt, majd egy hatalmasat ásítottam. Mikor észrevettem, hogy mennyi az idő, elkerekedett a szemem: az óra pontosan fél hatot mutatott. Az akkori gondolataimat azt hiszem, nem írnám le. Visszafeküdtem az ágyamba és agyalni kezdtem, minek menjek be nulladik órára? Ráadásul tesi lesz, az meg kit érdekel? Nem olyan fontos tantárgy. A fenébe is! Kinek van kedve reggel hét órakor futni!? Inkább visszafekszem még egy kicsit, majd első órára bemegyek. Amíg azon gondolkoztam, hogy hogyan igazolom le a nulladik órát, elfelejtettem beállítani az ébresztőt és így a tervezettnél jóval később keltem fel. Pontosan délben. Nagyon gyorsan összeszedtem magam és elindultam volna már a suliba, amikor megint furcsa ötletek törtek rám: minek menjek most már be, hiszen egy óra lenne, mire beérnék. Akkor meg már minek menjek be egy bioszra, ami meg annyira nem is fontos tárgy? (Tanulunk mi egyáltalán fontos tárgyakat?’) Inkább elmegyek az orvoshoz és kérek igazolást egész napra, holnap meg elmondom mindenkinek, hogy milyen arc voltam. Hogy inkább aludtam. Hát ezzel kezdtem az első évet az iskolában. Azt hiszem hiba volt.

Bővebben: Mélyen aludtam

   

Csengetési Rend

0.    7:15- 7:55
1.    8:00-8:45
2.    8:55-9:40
3.    9:50–10:35
4.    10:45–11:30
5.    11:45–12:30
6.    12:40–13:25
7.    13:35–14:15
8.    14:20–15:00

Belépés: Office365 és SkyDrive

office365.logo

skydrive.logo

Kövess minket a Facebookonfay bannerOnline

Oldalainkat 9 vendég böngészi

Hírek röviden

summer (2014)

Tartalmas, élményekben gazdag vakációt kívánunk az iskola minden növendékének, pedagógusának és dolgozójának!

 

Blépés