(ANNO 1981/2003) Békés Glasz Imre Kereskedelmi Szakközép- És Szakmunkásképző Iskola

  FONTOS INFORMÁCIÓ!

  Technikai okok miatt az iskola telefonszámai átmenetileg nem elérhetőek, ezért kérjük, hogy az alábbi mobilszámon hívjanak bennünket: 06 70 560-7730

  Öko-verseny a nyílt héten

  Írta: Super User. Beküldve: ÖKO-iskola

  skolánk nyílt hetén (2012. november 14-én) egy ökológiai témájú versenyt hirdettünk az érdeklődő 7-8. osztályos általános iskolás tanulók számára. A versenyen megjelent 4 csapat, miután körbenéztek iskolánkban, izgatottan várták a verseny kezdetét. Hogy a feszültséget kicsit oldjuk, iskolánk diákjai, Albu Henrietta (10/A) és Boncz Anna (12/C) közös éneklésre hívták a várakozó diákokat. A verseny nagyon jó hangulatban telt, a diákok nagy lelkesedéssel oldották meg a feladatokat. Az eredmények összesítése után következett az eredményhirdetés:

  1. hely NoName csapat
  2. hely Nyál csapat
  3. hely Tekik csapat

  A verseny díjazását a Microsoft Magyarország Kft támogatta.

  Gratulálunk minden résztvevő csapatnak!

  Szelektív papírgyűjtés

  Írta: Super User. Beküldve: ÖKO-iskola

  Amikor papír kerül a kezünkbe természetesnek vesszük, hogy A PAPÍR VAN. Gondolkodás nélkül tépkedjük ki a füzetből a lapokat, nyomtatunk ki feleslegesen oldalakat, melyek rövid időn belül a szemetesben végzik. Ehhez szoktunk hozzá… és a megszokott dolgokból nehezen engedünk. De egy megoldás mégis van: 

  Szelektív hulladékgyűjtés.

  Iskolánkban immár hagyományosnak mondhatóan, a diákönkormányzat szervezésében, évente két alkalommal papírgyűjtést rendezünk.
  Az októberi papírgyűjtés eredménye:

  1.hely: 11/B 379 kg
  2.hely: 12/A 76 kg
  3.hely: 12/C 36,5 kg

  A DÖK gratulál a három osztálynak!

  A papír olyan természetes eredetű anyag, amely viszonylag gyorsan lebomlik, ezért akár környezetbarátnak is tekinthető. A papírgyártás során azonban jelentős a vízszennyezés és az energiafelhasználás, alapanyagához sok fát kell kivágni, ezért előállítása révén a környezetet terheljük.

  Elgondolkodtató:
  • 1 tonna papír előállításához akár 3,5 tonna fa is szükséges lehet.
  • A papírgyártás a világ energiafelhasználásának 4%-át teszi ki.
  • A papíripar 1 tonna papírtermék előállításához bármely más iparágnál több vizet használ fel. A fehérítés és mosás miatt az irodai papír előállítása során kerül a legtöbb víz felhasználásra.
  Az újrahasznosított papír

  Első és egyben legfontosabb, hogy az újrahasznosított alapanyagból történő papírgyártás folyamán nem kerül sor fakivágásra! Az „újrapapír” készítése során a vízmegtakarítás közel 75%-os, míg a felhasznált energia közel 60%-kal csökken a nem hulladékpapírból készült papír gyártási folyamatához viszonyítva.

  A szelektív papírgyűjtés alapelvei

  A hasznosítás során különösen fontos, hogy a hulladékpapír ne legyen zsíros, ételmaradékkal, műanyaggal szennyezett. A hulladékgyűjtő konténerbe újságokat, irodai papírokat, reklámkiadványokat, füzeteket, hullám- és csomagolópapírt, összenyomott kartondobozt lehet bedobni. A papírról mindig el kell távolítani a fém és műanyag részeket (pl. gémkapocs, füzetspirál, műanyag fólia)!

  Full Reviw on best bokkmakers by http://artbetting.net/
  Download Premium Templates
  Bookmaker No1 in The UK - William Hill by w.artbetting.net

  Harsányi János Szakközépiskola és Szakiskola

  Elérhetőségeink

  Harsányi János Szakközépiskola és Szakiskola
  1091 Budapest, Ifjúmunkás u. 31.
  (a 3-as Metró Pöttyös utcai megállójától 3 percre)

  OM: 035480

  Telephely kód: 001

  Levélcím : 1091 Budapest, Ifjúmunkás utca 31.
  Központi szám: 347-1070
  Fax : 347-1072
  E-mail : iskola@harsanyi-bp.hu