kedd, szeptember 02, 2014
   
Text Size
image image image image
2014. június 03. kedd, 07:21 Tanévnyitó ünnepség: 2014. szeptember 1., 8:30.
Kérjük, hogy mindenki az ünnephez méltóan öltözzön: fehér blúzt/inget, fekete szoknyát/nadrágot és fekete cipőt viseljen!
2014. május 12. hétfő, 07:09 Kedves 9/A-s és 9/B-s Diákok! Tisztelt Szülők!

A tanév megkezdése előtt, 2014. augusztus 28-án pikniket szervezünk a Kopaszi gáthoz, ahol ismerkedni, játszani lehet a leendő osztálytársakkal. 
2014. május 12. hétfő, 09:31 Tartalmas, élményekben gazdag vakációt kívánunk az iskola minden növendékének, pedagógusának és dolgozójának!
2014. május 12. hétfő, 08:59 Pótfelvételi eljárásban még fogadjuk
pályaválasztó 8-osok jelentkezését a 2014/2015. tanévre

Karrier

Diákvélemény

Élménybeszámoló
Izgalommal vártuk a tábor kezdetét, már az iskolában elkezdtük a lázas készülődést a suli bemutatására. Már a vonatállomáson elkezdtünk egymással ismerkedni, és mára a legtöbben megkedveltük egymást. A vonaton kapott feladat mindenkinek felkeltette az érdeklődését, és jó hangulatot teremtett. Mindenki kíváncsian várta, milyen lesz a szállás, a programok és a társaság.
Mikor a cégeket kisorsolták, kicsit meglepett minket, hogy csak lány tagokból áll, de később ebből előnyt tudtunk kovácsolni, és így a masni logóban is meg tudtunk egyezni, ebből eredt a cég neve is. Az első nap ugyan nem telt zökkenő mentesen, de másnap felvettük a ritmust, és a kreatív műhelyünk elsöprő sikert aratott. A táborban egyre jobb lett a hangulat és egyre hosszabbra nyúltak az esték. Ahogy gyűltek a pontjaink, és egyre jobban kezdtük megérteni a keretjáték lényegét. A rivális cégek programjai is nagyon tetszettek, legjobban az Origami és a Party On The Beach. Eddigi projektjeink közül a szerencsefa készítése tetszett a legjobban. A CASHFLOW számunkra egy kicsit bonyolult volt, de Evelin nagyszerűen képviselte a csapatot egész héten át. Zója kreatív ötletet adott a projektekhez és Barby pedig segített a reklámozásban. Jókat szórakoztunk esténként az ebédlőben, és nagyon örültünk, hogy tudtunk ping-pongozni is.
Ahogy a napok teltek egyre jobban együtt tudtunk működni és „építeni jövőbeli karrierünket”. A tanárok segítségére minden körülmények között számíthattunk, és értékeljük, hogy a káros szokásainkat sem kell titokban tartani előttük ☺. Az itt gyakorlatozó lányokat, Ritát és Dórit is nagyon megkedveltük ezalatt a pár nap alatt. Reméljük, hogy lesz még alkalmunk találkozni velük!
A tábor végére kellemesen csalódtunk, és a karrierépítéssel szembeni előítéleteink is elszálltak. Reméljük, hogy sok hasonló élményben lesz még részünk a jövőben.
A RIBBON csapat tagjai.
Gárdony, 2010.09.16.

   

Szakmai beszámoló

Karriertábor
2010. szeptember 13-17. Gárdony
Szakmai beszámoló
A táborban a TÁMOP project négy társiskolája vett részt 10-10, összesen 40 tanulóval. A diákok kivá-lasztásának szempontját minden iskola maga határozta meg. Volt ahol tanulmányi eredményhez, volt ahol közösségi munkához kapcsolódott a kiválasztás. A részvétel mindenképen jutalomnak minősült, hiszen a részvevők költségét a project finanszírozta.
A tájékoztató szülői értekezleten a résztvevők megismerték egymást, és a táborvezetőket. Fontos szempont volt a program kialakításánál, hogy ne iskolák közötti verseny, hanem olyan közös munka jöjjön létre, ahol az egyéni fejlődés és az új partnerekkel való együttműködés összhangban van.
A tábor célja:
A vállalkozás, az önálló gazdálkodás és a karrier építésének gyakorlatias megközelítése szimulációs játékon keresztül. A szakmai fogalmak kimondása mellett előtérbe került a feladat átlátása, a szerve-zőkészség, a munkamegosztás és az együttműködési készség fejlesztése.
Keretjáték:
1. A négy iskola tanulói 8 rendezvényszervező céget alapítottak, cégenként 5 fővel. Itt zömében ismeretlen tanulóknak kellett megtalálniuk az együttműködés formáit a közös siker érdeké-ben. A cégek a „városvezetéstől – akik szakértői segítséget is nyújtottak -” minden nap 6 pályázati lehetőséget kaptak, melyre meglévő „vagyonuk” terhére pályázhattak. Párhuzamosan két program futott, amin 2 cég (10 fő) dolgozott, 30 főt pedig meg kellett nyernie a rendezőknek, hogy vegyenek részt a programjukon. A cégek „vagyona” a licitáláson elnyert program sikerétől, szakmai megvalósítás szintjétől és a résztvevők számától függően gyarapodott. A keretjáték lehetőséget adott saját és spontán ötletek megvalósítására is.
2. A Cashflow pénzügyi társasjáték kapcsán alapvető pénzügyi fogalmak, a bevétel, a befekte-tés, a kiadás és a hitel kapcsolatának megtapasztalása került előtérbe.

Bővebben: Szakmai beszámoló

   

Csengetési Rend

0.    7:15- 7:55
1.    8:00-8:45
2.    8:55-9:40
3.    9:50–10:35
4.    10:45–11:30
5.    11:45–12:30
6.    12:40–13:25
7.    13:35–14:15
8.    14:20–15:00

Belépés: Office365 és SkyDrive

office365.logo

skydrive.logo

Kövess minket a Facebookonfay bannerOnline

Oldalainkat 6 vendég böngészi

Hírek röviden

tanévnyitó_2014

Tanévnyitó ünnepség: 2014. szeptember 1., 8:30.
Kérjük, hogy mindenki az ünnephez méltóan öltözzön: fehér blúzt/inget, fekete szoknyát/nadrágot és fekete cipőt viseljen!

Bővebben... hivatkozás  

Blépés