Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum
HARSÁNYI JÁNOS Közgazdasági és Kereskedelmi Szakközépiskola és Szakiskola

Érettségi dolgozatok megtekintése

A kijavított érettségi dolgozatok megtekintésének ideje: 2016. június 1. 8:00 óra
Ide kattintva a részletes beosztás érhető el.

Gólyaavatás 2015

Írta: Super User. Beküldve: Hírek

Hagyományainkhoz híven – 2015. október 2-án – került sor a BGSZC Harsányi János Szakközépiskolája és Szakiskolájában a gólyaavatásra. Ez a nap a 9. évfolyam diákjainak vidám „beavatásáról” szól. A nap programját úgy állítottuk össze, hogy a kilencedikes osztályok bebizonyíthassák, milyen közösséggé tudtak válni 1 hónap alatt, bemutathassák tudásukat, ügyességüket, kreativitásukat és kooperatív készségüket is.


Osztályfőnöki órán, szeptemberben tudták meg, milyen feladatokkal lehet előre készülni. Az osztályok közötti verseny főleg a szünetekben zajlott, s így az egész iskola szemtanúja lehetett a küzdelemnek, melynek díja egy vándorserleg volt. A versenyfeladatokra készülés során, illetve azok kreatív, ötletes megoldásában segítségükre voltak a 10. évfolyamos társosztályok tanulói. Minden feladat megoldását pontokkal jutalmaztuk, így a nap végére a gyűjtött pontokból alakult ki a sorrend.
1. feladat: Reggel a bejáratnál minden kilencedikes diáknak és osztályfőnökének be kellett mutatni, hogy a gólyaavatásra Harsányis pólóban érkezett.
2. feladat: „MEGNYITOTT A SÜTIBOLT” Az osztálytermek előtt saját készítésű süteményeket árusítottak gólyáink. Az ebből befolyt összeg az osztálypénzüket gyarapította. 9/SZ = 8245,- Ft.
3. feladat: A legtöbb pénzt a szakiskolás osztály gyűjtötte köszönhetően a remek, ötletes, akciókkal dúsított marketingnek, amit szintén pontokkal jutalmazott a szaktanárokból álló zsűri.
4. feladat: A 3. óra utáni szünetben, a könyvtárban, zárt borítékban vette át minden osztály az első TITKOS feladatot. Egy nylon zsákban kellett az iskola udvarán minél több vadgesztenyét összegyűjteni. Ezt a feladatot 13,9 kg összegyűjtésével a 9/B osztály nyerte.
5. feladat: A 4. óra utáni szünetben ÖKO-divatbemutatóra került sor az aulában, ahol a 3 kilencedikes osztály „manökenjei” mutatták be az újrahasznosított anyagok felhasználásával készített ruháikat.
6. feladat: Az 5. óra utáni szünetben került sor a 2. TITKOS feladatra. Minden osztály a felcsendülő zene hangjaira, 1-1 tizenegyedikes diák mögé beállva „vonatozta” végig az iskolát. Az a csapat nyert, amelyik a zene végéig a legtöbb diákot, tanárt, kollégát tudta maga mögé állítani a sorba. Ezt a versenyt a 9/B nyerte.
7. feladat: A 7. órában a tornateremben 8 fős csapatok váltóversenye zajlott a többi diák buzdítása mellett. E feladat győztes a 9/A csapata.
8. feladat: A 8. órában HARSÁNYI TOTÓ, KÉPREJTVÉNYFEJTÉS, ZENEFELISMERÉS, és TÁRGYFELISMERÉS összeadott pontszámai adták a végeredményt.
A győztes csapat kihirdetése, a vándorserleg átadása előtt került sor a gólyaeskü letételére, mellyel hivatalosan is HARSÁNYIS DIÁK-ká váltak kilencedikes növendékeink.
2015 GYŐZTES GÓLYÁI és EZZEL A VÁNDORSERLEG BIRTOKOSA A 9/B OSZTÁLY.
A gólyaavatás szervezője: Nagy Attiláné a tehetségfejlesztő mk. vez.

kep1 kep1 kep1 kep1 kep1 kep1 kep1 kep1 kep1

Full Reviw on best bokkmakers by http://artbetting.net/
Download Premium Templates
Bookmaker No1 in The UK - William Hill by w.artbetting.net

Harsányi János Szakközépiskola és Szakiskola

Elérhetőségeink

Budapesti Gazdasági SZC Harsányi János Szakközépiskolája és Szakiskolája 
1091 Budapest, Ifjúmunkás u. 31.
(a 3-as Metró Pöttyös utcai megállójától 3 percre)

OM: 203061

Telephely kód: 005
Igazgató: Szakács Csilla

Levélcím : 1091 Budapest, Ifjúmunkás utca 31.
Központi szám: 347-1070
Fax : 347-1072
E-mail : iskola@harsanyi-bp.hu