csütörtök, szeptember 18, 2014
   
Text Size
image image
2014. június 03. kedd, 07:21 Családi nap a Harsányiban!
2014. szeptember 20.,  9 órától Mi, a Harsányi tanárai közös munkára, beszélgetésre és bográcsozásra várjuk nagyon sok szeretettel növendékeiket és szüleiket.
2014. június 03. kedd, 07:21 2014. szeptember 24-én Kispad - színházi nevelési előadás a 8-as teremben. InSite - Trafó Koprodukció Az előadáson a 10/Sz osztály vesz részt.

Szakközépiskolai, érettségivel záruló képzéseink

A 2014/2015-ös tanévben induló szakközépiskolai képzéseink (tervezett):

OM azonosító: 035480

Telephely kód: 001

Tagozatkód

Szakmacsoport megnevezése

01

Kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció
Idegen nyelv: angol

02

Kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció
Idegen nyelv: német

03

Közgazdasági
Idegen nyelv: angol


Kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció szakmacsoport

A képzés feladata, hogy lehetőséget nyújtson a az érettségire való felkészülésre, a pályaválasztási döntés, illetve a szakirányú felsőfokú továbbtanulás előkészítésére, valamint az érettségi utáni szakképzés megalapozására.

A hagyományos közismereti tárgyak mellett szakmai előkészítő, majd alapozó képzés folyik. A szakmai előkészítés a tanulók pályaválasztását segíti. Lehetővé teszi a gazdasági és szolgáltatási szakterületen a tapasztalatszerzést, a tevékenységformák, technológiák megismerését.

Célja, hogy az alapvető gazdasági ismeretek elsajátítása után a diákok ismerjék, értsék a gazdasági élettel kapcsolatos legfontosabb alapfogalmakat, összefüggéseket, a tömegtájékoztatás gazdasági híreit, és váljanak képessé ezek felhasználására későbbi tanulmányaikban, saját ügyeik intézésében.

A szakmai alapozás során célunk, hogy bővítsük, rendszerezzük és elmélyítsük a közismereti és a szakmai orientációs tantárgyak keretében tanultakat, fejlesszük, megalapozzuk a szakmai műveltséget, szakmacsoportos alapozó gyakorlati ismereteket nyújtsunk. Ezeket az ismereteket nyári gyakorlataik során egészítik ki növendékeink.

E tanulmányaik alatt a tanulók közgazdasági és marketing ismereteket szereznek, továbbá jártasak lesznek a szövegszerkesztés és az üzleti levelezés gyakorlatában is.

 

Közgazdasági szakmacsoport

A képzés feladata, hogy lehetőséget nyújtson az érettségire való felkészülésre, a pályaválasztási döntés, illetve a szakirányú felsőfokú továbbtanulás előkészítésére, valamint az érettségi utáni szakképzés megalapozására. Feladata, hogy a tanulók az alapvető gazdasági ismeretek elsajátítása után ismerjék, értsék a gazdasági élettel kapcsolatos legfontosabb alapfogalmakat, összefüggéseket, váljanak képessé ezek felhasználására későbbi tanulmányaikban, saját ügyeik intézésében. Elméleti ismereteiket nyári gyakorlatok során egészítik ki növendékeink.

Az Elméleti gazdaságtan (közgazdaságtan) oktatásának célja, hogy a tanulók megismerjék a piacgazdaság működését, a gazdaság szereplőit és a döntéseikben érvényesülő tényezőket, a makrogazdasági folyamatok lényegét, a makrogazdaság problémáit és az állam lehetséges szerepét a folyamatok befolyásolásában, a nemzetközi kapcsolatok jelentőségét, az egyensúly megteremtésének problémáit.

Az Üzleti gazdaságtan oktatásának célja, hogy a tanulók ismerjék meg az alapvető pénzügyi, számviteli, statisztikai, elszámolási szabályokat, alapvető marketing-, valamint szervezési ismeretek birtokába jussanak, a tanult ismeretkörben legyenek képesek a problémák felismerésére, megfogalmazására és a megismert módszerek alkalmazására.

 

A szakközépiskolai képzést lezáró vizsgával érettségi bizonyítványt és szakmai végzettséget szereznek növendékeink.

A diákok tanulmányaik során ECDL vizsgát tehetnek.

Tanulóink, érettségi után, automatikusan felvételt nyernek a nálunk folyó szakmai képzésre.

Képzési idő: 4 év

Idegen nyelv: angol vagy német

Felvétel: hozott pontszámok alapján történő rangsorolás (7. osztály év végi, 8. osztály félévi magyar, matematika, történelem, idegen nyelv, fizika. Max pontszám: 50 pont).

Felvétellel, képzéssel kapcsolatos tájékoztatást nyújt: 
Zoltai-Jantó Ildikó    Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. Tel: 347-10-97
Bornemisszáné Kis Ildikó   Tel: 347-10-76

e-naplo banner

Munkalehetőség

  • A Harsányi János Szakközépiskola és Szakiskolába keresünk október 10-től takarító munkatársat délelőtti műszakba.
  • Karbantartót keresünk azonnali kezdéssel elsősorban villanyszerelő végzetséggel.

arrow Jelentkezni a titkarsag@harsanyi-bp.hu email címen, ill.: 347-1071 –es telefonszámon. 

Csengetési Rend

0.    7:15- 7:55
1.    8:00-8:45
2.    8:55-9:40
3.    9:50–10:35
4.    10:45–11:30
5.    11:45–12:30
6.    12:40–13:25
7.    13:35–14:15
8.    14:20–15:00

Belépés: Office365 és SkyDrive

office365.logo

skydrive.logo

Kövess minket a Facebookonfay bannerOnline

Oldalainkat 3 vendég böngészi

Hírek röviden

Családi nap

Családi nap a Harsányiban!

2014. szeptember 20.,  9 órától

Mi, a Harsányi tanárai közös munkára, beszélgetésre és bográcsozásra várjuk nagyon sok szeretettel növendékeiket és szüleiket.

Bővebben... hivatkozás  

Blépés