péntek, július 25, 2014
   
Text Size
image image image image
2014. június 03. kedd, 07:21 Tanévnyitó ünnepség: 2014. szeptember 1., 8:30.
Kérjük, hogy mindenki az ünnephez méltóan öltözzön: fehér blúzt/inget, fekete szoknyát/nadrágot és fekete cipőt viseljen!
2014. május 12. hétfő, 07:09 Sulitábor 2014. augusztus 11-17. között.  Helyszín: Soltvadkert Tábori megbeszélés Június 26-án.
2014. május 12. hétfő, 09:31 Tartalmas, élményekben gazdag vakációt kívánunk az iskola minden növendékének, pedagógusának és dolgozójának!
2014. május 12. hétfő, 08:59 Pótfelvételi eljárásban még fogadjuk
pályaválasztó 8-osok jelentkezését a 2014/2015. tanévre

A vírus nyomában

 

Az AIDS elleni küzdelem világnapja alkalmából a Kék Pont Drogkonzultációs Központ interaktív vetélkedőt szervezett "A vírus nyomában".
A vetélkedőnpdf button iskolánk csapata 1. helyezést ért el.

A győztes csapat tagjai:
Albu Henrietta 10/A
Antal Barbara 10/A
Boda Stella 10/A
Fehér Tímea 11/C
Nyerges Anna 12/C

Felkészítő tanár: Racskó Éva

Gratulálunk a győzelemhez! 

Szelektív papírgyűjtés

Amikor papír kerül a kezünkbe természetesnek vesszük, hogy A PAPÍR VAN. Gondolkodás nélkül tépkedjük ki a füzetből a lapokat, nyomtatunk ki feleslegesen oldalakat, melyek rövid időn belül a szemetesben végzik. Ehhez szoktunk hozzá… és a megszokott dolgokból nehezen engedünk. De egy megoldás mégis van:
SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTÉS.

Iskolánkban immár hagyományosnak mondhatóan, a diákönkormányzat szervezésében, évente két alkalommal papírgyűjtést rendezünk.

Az októberi papírgyűjtés eredménye:

1 hely:  11/B   379 kg
2. hely: 12/A    76 kg
3. hely: 12/C   36,5 kg

A DÖK gratulál a három osztálynak!

A papír olyan természetes eredetű anyag, amely viszonylag gyorsan lebomlik, ezért akár környezetbarátnak is tekinthető. A papírgyártás során azonban jelentős a vízszennyezés és az energiafelhasználás, alapanyagához sok fát kell kivágni, ezért előállítása révén a környezetet terheljük.

     Elgondolkodtató:
- 1 tonna papír előállításához akár 3,5 tonna fa is szükséges lehet.
- A papírgyártás a világ energiafelhasználásának 4%-át teszi ki.

- A papíripar 1 tonna papírtermék előállításához bármely más iparágnál több vizet használ fel. A fehérítés és mosás miatt az irodai papír előállítása során kerül a legtöbb víz felhasználásra.

Bővebben: Szelektív papírgyűjtés

 

Varázs a Sportkastélyban

A hagyományoknak megfelelően, idén november 24-én, a pestszentimrei sportcsarnokban tartotta iskolánk a hagyományos szalagavató ünnepélyt. Ebben a tanévben, igencsak sok osztály jutott hozzá a várva várt szalaghoz. Szám szerint négy szakközépiskolai osztály 12/A - osztályfőnök Sztrehószkiné Maklári Tímea, 12/B - osztályfőnök Vas Viktória, 12/D - osztályfőnök Somogyváriné Perjési Jolán és a nyelvi előkészítő osztály a 13/C - osztályfőnök Galántainé Záhonyi Márta, valamint újdonságként két szakiskolai osztály a 11/SzA -  osztályfőnök Nagy Judit és a 11/SzB - osztályfőnök Kósikné Wacha Adrien.

Bővebben: Varázs a Sportkastélyban

 

Öko-verseny a nyílt héten

Iskolánk nyílt hetén (2012. november 14-én) egy ökológiai témájú versenyt hirdettünk az érdeklődő 7-8. osztályos általános iskolás tanulók számára. A versenyen megjelent 4 csapat, miután körbenéztek iskolánkban, izgatottan várták a verseny kezdetét. Hogy a feszültséget kicsit oldjuk, iskolánk diákjai, Albu Henrietta (10/A) és Boncz Anna (12/C) közös éneklésre hívták a várakozó diákokat. A verseny nagyon jó hangulatban telt, a diákok nagy lelkesedéssel oldották meg a feladatokat. Az eredmények összesítése után következett az eredményhirdetés:

1. hely  NoName csapat
2. hely  Nyál csapat
3. hely  Tekik csapat

A versenyről készült képes összeállítás ittpdf button tekinthető meg.

A verseny díjazását a Microsoft Magyarország Kft támogatta.

Gratulálunk minden résztvevő csapatnak!

 

Paks kamion

Jövőnk energiája a Paksi Atomerőmű tájékoztató kamionja:
2012 november 14-én érkezett Ferencvárosba a paksi atomerőmű tájékoztató kamionja, melyben egy speciális kiállítás keretében ismerkedhettek meg az érdeklődök az erőmű működésével és tervezett fejlesztéseivel. A kamiontárlaton kiderült, hogy a paksi erőmű teljesen biztonságos, földrajzi adottságainknál fogva pedig szinte kizárt, hogy Magyarországon a fukushimaihoz hasonló tragédia történjen. A kiállításon iskolánk két osztálya a 10A és 10B osztály tanulói vettek részt.

Bővebben: Paks kamion

 

Helyesírás verseny - eredmények

Hagyományainkhoz híven ebben a tanévben is megrendezésre került az iskolai helyesírási verseny, 16 fő képviseltette magát.

 

Eredmények:

 

1. hely             Balog Regina            11/B                0 hibapont 

 

2. hely             Zámbori Lili              13/C                1 hibapont

 

                        Tresánszki Enikő      12/C                1 hibapont

 

                        Bartos Klaudia          12/C                1 hibapont 

 

3. hely             Lajos Alexandra       9/Sz/A             3 hibapont

Bővebben: Helyesírás verseny - eredmények

 

Angol nyelvi fordítóverseny

A 2012. november 7-én megrendezésre került fordítóversenyen 32 tanuló vett részt. 45 perc állt rendelkezésetekre, hogy az évfolyamonként más-más szöveget szótár segítségével a diákok lefordítsák.

Angol fordítóverseny eredménye

Bővebben: Angol nyelvi fordítóverseny

 

Nyílt nap

Tisztelt Szülők, Kedves 8. osztályos Tanulók!

A Harsányi János Szakközépiskola és Szakiskola szeretettel várja azoknak a 8. osztályt végzett tanulóknak a jelentkezését, akik érdeklődést mutatnak a kereskedelem, a gazdaság, a vállalkozások működése iránt.Az érdeklődőket szeretettel várjuk 2013. november 13-án, 14:00-16:00 óráig.

 

Iskolánk nyílt napjának programja:

SZÜLŐKNEK:
- Tájékoztató az iskolánkban elérhető szakközépiskolai, szakiskolai és érettségi utáni képzésekről

- Lehetőség lesz regisztrálni a hét további napjain meglátogatható nyílt tanórákra (a tanórák listáját a honlapon is megtekinthetik).
- Akik már megnéztek, meghallgattak mindent, de maradt bennük megválaszolatlan kérdés, azok az iskola könyvtárában személyes tájékoztatást is kaphatnak a képzésekkel, az iskolával kapcsolatban.

     DIÁKOKNAK:
- Megismerkedhetnek iskolánk diákönkormányzatának tagjaival, akik egy kis beszélgetésre, játékra várják az érdeklődő nyolcadikosokat.
- Az iskolai színjátszó kör nonstop „beugrózik” az érdeklődőkből verbuválódó közönség előtt – egyben lehetőséget adnak a bátrabbaknak, hogy részt vegyenek játékukban.

 

A 2014/2015-ös tanévre tervezett képzéseinekt megtalálja a Képzéseink menüpont alatt.

Szakközépiskola
Szakiskola

Érettségi utáni szakképzés
(nappali rendszerű)

Felvétel: hozott pontszámok alapján történő rangsorolás (7. osztály év végi, 8. osztály félévi magyar, matematika, történelem, idegen nyelv, fizika. Max pontszám: 50 pont).

Felvétellel, képzéssel kapcsolatos tájékoztatást nyújt:
Bornemiszzáné Kis Ildikó   Tel: 347-1076
Zoltai-Jantó Ildikó   Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.    Tel: 347-1097

 

Észbontó

A matematika munkaközösség szórakoztató logikai feladványokkal szeretné közelebb hozni mindenkihez a matematikát, ezért többfordulós versenyt hirdetünk.
Várjuk minden olyan diákunk jelentkezését az agytornára, aki szeretne egy kicsit kizökkenni a mindennapok rutinfeladataiból.

Az ittpdf button található feladatsor az első forduló feladatait tartalmazza.

A feladatok leadásának határideje: 2012. november 26.

A megoldott feladatlapokat Mezősiné Lesku Piroska vagy Vitézné Németh Adrienn tanárnő részére adjátok le.


KÖNYVAJÁNLÓ
Matematika, logika egy kicsit más meglátásban.
Az ÉSZBONTÓ-hoz kapcsolódva szeretnénk bemutatni, hogy a matematikai gondolkodás nem csak a matematika órákon tanultakat jelenti, sok érdekes, humoros kiadvánnyal találkozhatunk ebben a témában.

E havi könyvajánlatunk: Raymond Smullyan: Sherlock Holmes sakkrejtélyei (50 izgalmas sakknyomozás)

 

Nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek

Diák éveinkben sokan írjuk le gondolatainkat, mert úgy érezzük, hogy szóban nehezebb vagy lehetetlen lenne elmondani. Napló formájában, füzetben rendszerezve vagy féltve örzött papírlapokon nagyon sok értékes írás rejtőzik. Vannak közöttünk, akik tudatosabban, rövid elbeszélések, versek formájában örökítik meg az őket foglalkoztató gondolatokat. Lehet, hogy TE is egy vagy közűlük, és csak a lehetőségre vársz?

Az iskola honlapján, a Diák tollforgatók rovatban, szeretnénk lehetőséget biztosítani NEKED, hogy mások is elolvashassák azokat az írásokat, amelyeket eddig féltve őriztél, de azért mindig ott bújkált benned, hogy de jó lenne ezt megmutatni valakinek.

Várjuk írásaitok!

 

5. oldal / 9

Csengetési Rend

0.    7:15- 7:55
1.    8:00-8:45
2.    8:55-9:40
3.    9:50–10:35
4.    10:45–11:30
5.    11:45–12:30
6.    12:40–13:25
7.    13:35–14:15
8.    14:20–15:00

summer minibanner

Belépés: Office365 és SkyDrive

office365.logo

skydrive.logo

Kövess minket a Facebookonfay bannerOnline

Oldalainkat 4 vendég böngészi

Hírek röviden

tanévnyitó_2014

Tanévnyitó ünnepség: 2014. szeptember 1., 8:30.
Kérjük, hogy mindenki az ünnephez méltóan öltözzön: fehér blúzt/inget, fekete szoknyát/nadrágot és fekete cipőt viseljen!

Bővebben... hivatkozás  

Blépés