kedd, július 22, 2014
   
Text Size
image image image image
2014. június 03. kedd, 07:21 Tanévnyitó ünnepség: 2014. szeptember 1., 8:30.
Kérjük, hogy mindenki az ünnephez méltóan öltözzön: fehér blúzt/inget, fekete szoknyát/nadrágot és fekete cipőt viseljen!
2014. május 12. hétfő, 07:09 Sulitábor 2014. augusztus 11-17. között.  Helyszín: Soltvadkert Tábori megbeszélés Június 26-án.
2014. május 12. hétfő, 09:31 Tartalmas, élményekben gazdag vakációt kívánunk az iskola minden növendékének, pedagógusának és dolgozójának!
2014. május 12. hétfő, 08:59 Pótfelvételi eljárásban még fogadjuk
pályaválasztó 8-osok jelentkezését a 2014/2015. tanévre

Nyílt levél az iskolai színjátszó kör tagjainak szüleihez

Tisztelt Szülők!

Ezúton szeretném megköszönni mindazt a támogatást, bíztatást, amit az elmúlt hónapok során gyermekeik Önöktől kaptak, s ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy iskolánk színjátszó köre oly kiválóan szerepelt Madách Imre Az ember tragédiája, a Ferencvárosi Művelődési Központ által szervezett előadásain.

Büszkék vagyunk a színjátszó kör minden tagjának - Albu Henrietta, Bambach Boglárka, Boncz Anna, Bruder Emese, Csatári Viktória, Fehér Tímea, Gregus Alexandra, Hüse Asztrik, Jankovics Dóra, Kővári Alexandra, Malcsiner Viktória, Motel Erika, Nyerges Anna és Bartos Renáta - iskolánk hírnevét is öregbítő munkájára.

Tisztelettel és köszönettel:
Reök Attiláné igazgató


Budapest, 2013. február 14.

 

Kilencedik kerületi iskolák előadása a 9.Tv-ben

8 iskola, 4 előadás, hónapokig tartó próbák - Madách Imre az emberiség történelmén átívelő, a létezés nagy kérdéseit feszegető művét, Az ember tragédiáját adták elő a ferencvárosi diákok. A Ferencvárosi Művelődési Központ által koordinált előadás különlegessége, hogy a különböző színeket más-más iskola állította színpadra, nagyon egyedien és kreatívan.

A 9.Tv összeállítása az előadásról itt tekinthető meg.

 

Angol nyelvi szavalóverseny

A verseny eredménye

I. Nyerges Anna 12/C (Lorine Niedecker: What Horror to Awake at Night)

II. Boncz Anna 12/C (Ernest Dowson: April love)

III. Umhauser Nóra 11/A (Matthew Fredericks: Lucky Trade)

IV. Mészáros Doloresz 11/A (Bruce Lansky: My Teacher Sees Right Through Me )

IV. Mózes Petra 11/A (Darren Sardelli: Parent-Teacher Conference )

 

AZ ANGOL MUNKAKÖZÖSSÉG
2013. FEBRUÁR 6-ÁN
ANGOL NYELVŰ SZAVALÓVERSENYT RENDEZ.

Ha szereted a verseket vagy az angol nyelvet vagy mindkettőt :), és szeretnéd megmérettetni magad, jelentkezz angol tanárodnál január 30-ig. Verseket kérhetsz az angol tanárodtól, de kereshetsz az interneten is.A legjobbakat jutalmazzuk!

 

ECDL vizsgaidőpontok

Modul: Webszerkesztés
Vizsga időpontja: 2014. június 10. 14:30
Vizsgáztató tanár: Zoltai-Jantó Ildikó

 


Modul: Táblázatkezelés, Adatbázis-kezelés, Szövegszerkesztés, Prezentáció
Vizsga időpontja: 2014. június 10. 15:00
Vizsgáztató tanár: Bok Péter

 


 

Ferencvárosi iskolák a színpadon

Madách Imre: Az ember tragédiája
ferencvárosi iskolások előadásában

Különös lehetőséget teremtett számunkra Madách művének színpadi feldolgozása. Különöset tanárként, hiszen most a rendező perspektívájából kellett százszor végigolvasni, végiggondolni a darabot, annak ránk váró részleteit. Különöset növendékként, mert muszáj volt a művel, a mű gondolatvilágával, szereplőivel közvetlen érzelmi-intellektuális kapcsolatba kerülni; a választott szerepet meg kellett élni ahhoz, hogy hiteles figuraként jelenhessen meg a színpadon. Ehhez pedig egyszer-egyszer sikerült a "pokolra mennünk" - mindannyiunknak.

Lehetőség volt, hiszen heteken át, hosszú órákat töltöttünk a megértés - megélés - megformálás munkafolyamatával. Lehetőség, mert a színjátszó kör minden ízében eltér az iskola megszokott szervezetétől: nem az osztályteremben, nem egyetlen osztályközösségen belül, nem csak - sőt, elsősorban nem - a tanár szerepel, dolgozik, gondolkozik, alkot, hanem a növendék. A siker is az övé. Megtapasztalása a kitartásnak, a közösségi létnek, a felszín alatti mélységeknek, az önismeretnek és büszkeségnek - hiszen alkotott, és alkotását több százan fogják látni.

Klasszikusaink ma mérföldnyi távolságra vannak fiatal olvasóinktól. A színházcsinálás - annak minden fázisában együtt gondolkodva, alkotva - hozta hozzánk közel a tragédiát. Jó lenne, ha a tudható világ mind nagyobb részével találkozhatnánk így!

Biztos vagyok abban, hogy a megszülető előadás a vele nézőként találkozó fiataloknak is befogadható, értelmezhető, a pedagógusok számára pedig új megközelítést kínáló lesz.

Kovács Katalin
drámatanár, könyvtáros
Harsányi János Szakközépiskola és Szakiskola

 

Magánhangzáróra

Benyó Richárd - Magánhangzáróra

A Azúrabb mint a legbátrabb harcos a szíve mélyén, ki bátran száll a magasba, mert nem vonzza a mélység.

Á Mint a kávé melyet épp most öntenek le a torkukon, keserűségében a földeken dolgozók véres verejtékével ízesített, mosoly hagyja el az arcukon ragadt tekinteteket.

E Oly lila akár az everlast kesztyűs bokszoló bevert arca, épp feladni készül, de a büszkesége nem hagyja, Tovább! Tovább! súgja a belső hangja, s nem hátrál, míg bírja a karja.

É Oly éles akár a penge, mely a hazájáért száll szembe az ellenséggel, s ontja vérét e veres ég alatt.

I Kis barna veréb ki a város legalján él, minden napja ajándék, talpak alatt cikázva ugrándozik, míg él, éghez köze nincs, marad csak a barna talaj, nem töri magát csak él, hangtalan.

Í Oly fenséges, mint az arany, a billentyűzeten is a bal kisujj alatt, ha van, a homályba vesző etikett feledteti velünk e betűket, szépségüket.

O Sárga, mint a pajzson az oroszlánfej, mely határozott, büszke, s hiú akár a felkelő nap, hozza magával fényét e mérhetetlenül sötét világba az állatok királya.

Ó Mély, mint a lankák közt repülő holló útja, ki a kaszás botja tetején lel menedékre, akinek ma vége nem merül feledésbe, maga alá eresztve a hó, temeti be a nagy fehérség.

Ö Zöld sűrű rengeteg lágyan öleli körül a hegyet, mely ott áll mondván magánosan mit sem törődve az őt ölelő erdő nyugalmával, békéjével.

Ő Elegáns és veszélyes, mint egy francia muskétás, ki épp krémest majszol, szelíd evés közben akár egy Labrador, de ha megzavarják, kardot ránt, s ellátja mindenki baját, végül csak annyit mond: viszlát.

U Akár egy horgász szürke hétköznapja, ül s meredten lesi mi akadt a horogra, sajnos csak a szél játszott szegénnyel, ül tovább s vár az ebédre.

Ú Úgy csillog, mint az áttetsző gyémánt, szeméből tükröződik a düh és vele ötvözve a tisztaság, egy láthatatlan ember ki mások közt szabadon jár kel s mindent megneszel.

Ü Életkedvtől vergődő hal a parton, narancssárga sugarak kereszttűzében, a lelke ingázik, de még ég a tűz a szemében, eljött az alkonyat a naplemente s vitte magával egy szebb világba, hogy el ne érje a hold fényára.

Ű Rózsaszínű csak úgy nyúlik a hosszú magánhangzó, mint a naiv ember gondolata, téves, hamis, kiszolgáltatott a világnak akár egy nyílt óceánon, istenien dühöngő vihar közepén lévő kis csónak.

 

Kazinczy verseny

 A 2013. február 4-én megtartott Kazinczyról elnevezett SZÉP MAGYAR BESZÉD VERSENY iskolai fordulójának eredménye

I. helyezett Bücs Vivien 11/B

II. helyezett Kiss Anett 12/B

III. helyezett Vári Emese 12/B

  


A verseny résztvevői (balról jobbra)
Mózes Petra 11/A, Szabó Angelina 11/A, Váradi Márk 9/B, Kiss Anett 12/B, Vári Emese 12/B,
Kovács Jonathán 10/C, Bücs Vivien 11/B, Szabó Alexandra 12/B, és Umhauser Nóra 11/A


FELVHÍVÁS

a 2013. évi Kazinczyról elnevezett Szép magyar beszéd versenyének házi fordulójára.

A versenyfeladat:

Egy szabadon választott és egy kötelező szöveg értő és értető felolvasása; elsősorban a 20-21. századi, esetleg a 19. századi magyar publicisztika, esszéirodalom vagy a kevéssé párbeszédes széppróza alkotásaiból. A választott szöveg ne fordítás, hanem eredeti magyar írásmű vagy annak valamely részlete legyen.

Jelentkezni a szaktanároknál, illetve a könyvtárban lehet.

A verseny időpontja, helyszíne:

2013. február 4. 14:30 a könyvtárban.

 

Madách Imre: Az ember tragédiája

MADÁCH IMRE: AZ EMBER TRAGÉDIÁJA

A Ferencvárosi Művelődési Központ szervezésében a IX. kerületi iskolák diák színjátszói előadják Madách örökérvényű művét. Érdekessége az előadásnak, hogy az egyes színeket az iskolák a maguk felfogásában viszik színpadra - ezért bizonyára nagyon színes, izgalmas előadás születik.

Mi, a Harsányi színjátszósai a 8., 10. és 13. színeket mutatjuk be.

Az előadás időpontjai:
2013. február 3. 15:00

2013. február 3. 18:00
2013. február 10. 18:00
Helyszín: FMK

Az előadásban szereplők:
Albu Henrietta, Bambach Boglárka, Boncz Anna, Bruder Emese, Csatári Viktória, Fehér Tímea, Gregus Alexandra, Hüse Asztrik, Jankovics Dóra, Kővári Alexandra, Malcsiner Viktória, Motel Erika, Nyerges Anna, és Pollák Miklós

Koreográfus: Bartos Renáta

Rendező: Kovács Katalin

Jegyek az előadásra Kovács Katalinnál igényelhetők.

Bővebb információ: http://fmkportal.hu/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=75&Itemid=120

 

Harsányi Est 2013 - Műsorterv

Szeretettel várunk minden jelenlegi és volt

Harsányis diákot, szülőt, tanárt, dolgozót a

HARSÁNYI EST-en.


MŰSORTERV

A Harsányi Estet az alábbi fellépők, műsorszámok színesítik:

Bartos Renáta tánccsoportjai
Motel Erika, Kővári Alexandra ének
9/A és 9/Sza tánc (Horváth Bianka, Angyal Beáta, Jónás Niki, Nagy Enikő, Szabó Izabella)
Boncz Anna, Albu Heni ének
13/C szalagavató tánc
Fehér Zsuzsi ének
Madách jelenet (az Űr jelenet)
Virág Orsolya akrobatikus rock and roll
10/Sz ének
Jamland tánccsoport
Gergely Niki ének
Pittyendáré zenekar
Brussels zenekar

 

 

Észbontó 2. forduló

Az első forduló lezártával, következzen az Észbontó második fordulója. Várjuk azoknak a diákoknak a megoldásait is, akik az első fordulóban nem vettek részt.

A második forduló feladatait innenpdf button lehet letölteni.

A megoldott feladatlapok leadásának határideje: 2013. február 15.

A feladatlapokat Szakács Csilla vagy Nagy Judit tanárnő részére adjátok le.

KÖNYVAJÁNLÓ
Szczepan Jelenski - Pitagorasz nyomában
(Móra Ferenc Könyvkiadó, 1966)

Bővebben: Észbontó 2. forduló

 

4. oldal / 9

Csengetési Rend

0.    7:15- 7:55
1.    8:00-8:45
2.    8:55-9:40
3.    9:50–10:35
4.    10:45–11:30
5.    11:45–12:30
6.    12:40–13:25
7.    13:35–14:15
8.    14:20–15:00

summer minibanner

Belépés: Office365 és SkyDrive

office365.logo

skydrive.logo

Kövess minket a Facebookonfay bannerOnline

Oldalainkat 5 vendég böngészi

Hírek röviden

Sulitábor 2014

Sulitábor 2014. augusztus 11-17. között. 

Helyszín: Soltvadkert

Tábori megbeszélés Június 26-án.

Bővebben... hivatkozás  

Blépés