Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum
Harsányi János Technikum

Tisztelt Szülők! Kedves Tanulók! Tisztelt Látogatók!

Az iskola telefonvonalai a telefonalközpont meghibásodása miatt átmenetileg nem elérhetők. További értesítésig kérjük, hogy sürgős esetben az osztályfőnököket keressék, vagy írjanak nekünk az iskola@harsanyi-bp.hu e-mail címen.

Az iskolai dolgozói a weboldalunkon (Rólunk/Iskola dolgozói) közzétett e-mail címeiken továbbra is elérhetők.

Megértésüket köszönjük.

Határtalanul - Szlovákiában

Írta: Super User. Beküldve: Határtalanul

Ha csak egy mondattal kellene jellemeznem a Szlovákiában töltött napjainkat, valahogy így szólna: késői fekvések, korai kelések, új kapcsolatok kialakulása, barátok megismerése, fantasztikus hangulatban eltöltött napok, érdekes és szép helyek megismerése, ismert helyekről új információ szerzése.
De ez kevés lenne a teljes meséhez. Akkor hol is kezdjem? Talán ott, hogy november 15.-én 8 óra környéken az iskola előtt találkoztunk, és hosszasnak nem mondható készülődés, búcsúzkodás után, útnak indultunk.

Utunk a szlovákiai hidaskürti magániskolába vezetett, ahol közösen az ottani diákokkal, megnéztük egymás bemutatkozó videóit, és információkat kaptunk az ottani oktatásról, ilyen pl: hogy ott a szakiskolásokat inasoknak nevezik, és matematikából nem kötelező az érettségi. Ezek után a fiúk összemérhettèk foci tudásukat. (Sajnos, nem ők nyertek..).

Az iskolát fél 3-kor el kellett hagynunk, mert az ottani diákok bejárók és jött értük az iskolabusz. Így magunk szerveztünk magunknak programot és meg is találtuk a felsőszeli wellness fürdőt, ahol igazán kellemes órákat töltöttünk.

Azt gondolták a tanáraink, hogy kellően  leszívott mindenkit a víz, de nem így történt,vacsoránk után kezdődhetett a móka, traccs partik, kacagások, ami az első nap tökéletes lezárása volt.  Ám, másnap 7 órakor bizony reggeli volt, mondhatni nem 100%-ig kipihenten érkeztünk az asztalokhoz. 

Reggelik elfogyasztása után, visszamentünk újra a suliba, ahol szakmai programon vettünk részt tanáraink vezetésével és újrahasznosítható (hulladék) alapanyagból készített ékszer és dísztárgy kiállítást rendeztünk .

Ezt követően az partneriskola meghívott minket a 9.-esek gólyaavatására, majd újra focimeccs következett. Ebéd után ellátogattunk Nyitrára, ahol megnéztük a várat és a város nevezetességeit.  Sétáltunk a városban, de sajnos, nagyon hideg volt, ezért vártuk a szakmai programot, melynek helyszíne a nyitrai bevásárlóközpont. A séta és a nézelődés után   utba ejtettük a McDonalds-ot is…

 Rövid alvás után, amit általában a buszban pótoltunk, a következő nap is útnak indultunk, mégpedig Nagyszombatba, ahol szintén  városnézést tartottunk idegenvezető segítségével, mindenféle érdekes dolgot megnéztünk, majd ebéd után ellátogattunk Pozsonyba,  ahol megnéztük  a Várat, belülről is a Prímási palotát, átsétáltunk Mihály-kapun, majd a hideg elől újra egy bevásárlóközpontba menekültünk ahol viszont most kaptunk egy marketing feladatot is, a vásárlás és a szórakozás mellett. A szàllásunkra visszatérve, vacsorázás után, kezdődött az este újra, ma úgy döntöttünk, tartunk egy "halk" közös éneklést, 2 probléma volt, se halk nem volt, se közös, mindig volt valaki aki nem ismerte valamelyik zenét.

Reggel szomorúan döbbentünk rá, hogy bizony ma van az utolsó napunk Szlovákiában. Aznap ellátogattunk a Terran nevű gyárba, ahol betekintést nyerhetünk a cserepek gyártásába, meg kínáltak minket teával, pogácsával, és tartottak egy kisebb összefoglalót a cég marketing politikájáról A gyárba tartó úton, többször eltévedtünk, de végül mégis odataláltunk. Kár is lett volna kihagyni, nemcsak a cserépgyártás volt érdekes, a még állatokat is tartottak a gyár udvarán. Ezek után visszamentünk az iskolába záró foglalkozást tartani, búcsúzkodni, majd útnak indultunk Komárom felé.

Ligeti Mercédesz 11/B

kep1 kep1 kep1 kep1 kep1 kep1 kep1 kep1 kep1 kep1

szechenyi eu VECOPszechenyi eu VECOP r1 c1

Full Reviw on best bokkmakers by http://artbetting.net/
Download Premium Templates
Bookmaker No1 in The UK - William Hill by w.artbetting.net

Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Harsányi János Technikum

Elérhetőségeink

logo new tmpBudapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Harsányi János Technikum

1091 Budapest, Ifjúmunkás u. 31.
(a 3-as Metró Pöttyös utcai megállójától 3 percre)

OM: 203061

Telephely kód: 005
Igazgató: Szakács Csilla

Levélcím : 1091 Budapest, Ifjúmunkás utca 31.
Központi szám: 347-1070
Fax : 347-1072
E-mail : iskola@harsanyi-bp.hu